Saturday, 29 January 2011

asik tak jadik jek

tak jadi tak jadi tak jadi
asik asik tak jadi. bile lah nak jadi nyer...
ish tak baik merungut. motivator kate, merungut ciri-ciri tiada kejayaan.hurm
yelah bukan nak merungut cuma nak refresh kan minda...sebab tak dapat ke tempat yg dapat meng-refresh-kan diri.
mane taknyer...cuti gongxi raya kali ni takde gi memane pun..sume nye sekolah-sekolah skema punye pasal..orang lain dah fly ke bandung, bangkok, london, kite gak still depan pc nih.
yelah, selalu bile cuti panjang je mesti ade event family g jalan-jalan even just around mesia je tapi keberkatan berkumpul 1 famili tu sangat barakah. tapi kali ni takde harapan dah nak petik strawberry sendiri kat tanah tinggi cameron. mane taknye, dah dikecewakan waktu reunion class dulu takde pun petik strawbery sendiri. bila tengok album anakbuah2 kecikkecik lagi depa dah rase experience petik memetik tu.

yelah kat umah ni maklang dia salu petik buah kelapa jer...manggis, rambutan, langsat, duku, danlainlain. nak gak rase pengalaman petik strawberry kan...ala ala omputih gitu..nak jadik menantu tokey ladang strawberry dah terlepas chance dah.takde jodoh nak wat cane..adess (jangan mengeluh, mak kate jodoh yg akan datang lebih baik.[senyum lebo])

takpelah tunggu je lah cuti pertengahan sekolah bulan 3 nanti kot..mane lah tahu jadik ke kot plan tu..tapi kalau ade kamera dslr mesti lagi masyukk bile holiday. bile la ek nak dapat kamera sendiri yang besa dabag tu. bile dengar story kawan-kawan lain, masing nak mintak bakal suami hantaran letak 1 dslr..best jugak kan, honeymoon g tempat2 menarik sonok gak leh capture2 keindahan ciptaan Allah yang hebat2 tu. kerja>duit>harta [berazam]

5 comments:

♥TanpaNama♥ said...

cuti raya ni elok lah gi Labis. Tapi dah berlalu...nnt akak bawa ain melancong ke Merlimau nak? hehehehe

-sis tini-

[نور عيني] said...

Labis ada strawberry tak kak? hehe
Merlimau umah sape? hu huu

♥TanpaNama♥ said...

strawberry xde. air teh ade lah. heh heh. teh banjir ;p

merlimau rumah PRK Merlimau. kekekekeke

aisHa 'S' said...

salam aini..
long time not see...
hope thun ni lg bermakna bt aini...
cepat2 la kawin yer...hihi..

oh ya..salam hijrah....org bru je tukar link blog..
http://mylove-ya.blogspot.com
selamat kembali berblogging..

[نور عيني] said...

teh banjir gemas pun ade kak... :p

oh PRK...bile start kempen sane?

Related Posts with Thumbnails