Tuesday, 8 February 2011

bermimpi ~



abah kate, kalau mimpi orang yang dah meninggal, dan arwah tak bercakap, mimpi petanda baik. cerita kat emak abah, pernah mimpi arwah nenek. nenek sihat bersih nak bawak sy pegi kenduri. dalam mimpi tu nenek tak bercakap pun. then mimpi arwah pakcik. cume wajah arwah pakcik je muncul n dia senyum manis macam abah.

kali ni mimpi sesuatu yang tenang. tak pernah mimpi macam ni. mimpi berada dalam sebuah masjid kemudian melihat seorang ustaz muda ( rasenye bujang :] ) berjubah hijau berkopiah. ape petanda mimpi tu ek. adakah ustaz itu jodohku? hehehe jangan nak perasan wahai ain. engkau tidak layak. sorry.


teringat dialog beberapa hari lepas,

aku : "mak, ain rase jodoh ain umo 30 nanti lah. atau hampir 30."
emak : "kerja dulu......"
abang : "jodoh maut di tangan Tuhan..."



10 comments:

aisHa 'S' said...

wah..da siap ckp ngn mak sal jodoh lg yer..haha..xper la org da abes blaja...
sy disini xleh nk pk sal jdoh lg..hoho....

p/s: tukar url blog sbb nama si dia tu dah ade perempuan lain yg guna kt fb..so xper la..sy create nama sendiri la. :(
hee....lgpn cuba utk bina life bru..kikiki

[نور عيني] said...

saje tambah modal chitchat ngn emak. hehehe

aini suke ayat "cuba bina life baru tu"
chiayok2! ;)

♥TanpaNama♥ said...

yeayyy tak lame lg akak dpt kad wangi hehe...

ain, kalau mimpi org yg dh meninggal tp dia bercakap?

dulu akk pernah bermimpikan seseorang wanita tua...namanya Tsuwaibah. katanya dia hidup di zaman Rasulullah.bila akak search, Tsuwaibah merupakan ibu susuan nabi yg pertama. Suara dia bergema..muka akk x berapa nmpk....

cmne tu eh? mimpi bulan Ramadhan..

[نور عيني] said...

hehe kalau betul ade seorang ustaz masuk meminang, confirm aini terima terus. kerja or tak kerja lagi ke mmg terima jer. :D

abah kate kalau arwah bercakap, mimpi tu tak baik. tapi kalau kak tini mimpi ibu susuan Rasulullah, sure mimpi bagus..insyaallah..

meh aini tafsirkan pendapat aini, hehe
mungkin Allah nak kak tini sabar menunggu kehadiran cahaya mata. :)

♥TanpaNama♥ said...

Kwn2 abg ilhan, ramai ostad2 bujang. heee~

tp, ada gak yg ckp mungkin akk kena ambil anak susuan dulu, baru dpt anak sendiri. huuu...entahlah..

yg akak tau, kalau akak betul2 dpt anak nnt, kalau perempuan, InshaAllah nak namakan dia Tsuwaibah. heeee

[نور عيني] said...

ostad2 tu sure dah ade target sendiri kot. lagipun ustaz mesti mahu ustazah. ain bukan seorang yg ustazah pun. hehe

kak, kalau jadi ibu susuan tu boleh ke kalau tak pregnant?

ikut cerita KCB yg adaptasi sejarah Nabi Ibrahim, sabar punya sabar dgn macam2 ujian, akhirnya dapat zuriat gak. insyaAllah kak nanti Tsuwaibah akak akan Allah kurniakan. :)

ramai lagi yg diduga, kat sykt ain praktikal aritu, hampir 10 tahun tunggu baru dapat zuriat.
harap2 kak tini n abg ilhan beroleh rezki itu dalam ms terdekat ni. :) amin..

♥TanpaNama♥ said...

ermm, bukan ustzh pn xpe. tp aini dok jauh nauuu..ustaz nk org muar je. hehe..

zmn skrg da boleh. ramai x preggy tp jd ibu susuan. cuma kena jumpa doktor lah.

akak InshaAllah sabar lagi. Lgpn skrg ni mmg tempoh utk bercinta puas2 dgn abg ilhan. kang ade anak mst x dpt betcinte mcm skrg. hehehe.. org kate, honeymoon puas2 sbb kami dulu b4 kawen x bercinta.

Kakak akak, 7tahun br dpt sorang anak...

roy said...

awak...mimpi nie boley dibahagikan kpd 3...1)mimpi malaikat,2)mimpi syaitan,3)mainan tidur....agak2 mimpi awak nie yg maner yerk!???

[نور عيني] said...

kaktini : ain dah order orang muar kat cnior. nak dari daerah lain pulak.hikhik

haaa betol tu kak....honeymoon puas2 duluu...bercintaa dulu..nanti dah ade anak...asik kat anak jer perhatian tu..mcm abang ain tu.huhu

kalau kakak akak boleh tunggu 7 tahun. kaktini n abgilhan pun boleh..sabar ye.insyaallah..

[نور عيني] said...

roy : saya mimpi kategori malaikat. saya percaya itu. hehe

i'm always think positive. :)

Related Posts with Thumbnails