Thursday, 10 March 2011

NICE coach



2.34 petang : bas gerak Subhanallazhi sakh-khorolana wamakunna lahu muqrininn wainna ila robbina lamungqolibun...amin..

baru beberapa hari x hapdet belog, rase macam dah bertahun tak jenguk. sangat banyak cerita kisah lagu yang boleh di-story-mory. tapi kali ni nak story yang aku/saye sedang berada dalam coach bus. same saiz macam bas lain tapi bas bernama NICE ni lebih condusive exclusive interactive berbanding bas bas lain.
saye tak amik bas KL lain sebab semua nye menuju ke puduraya. jauhlah nak amek train. jauh kene jalan kaki. (saye bukan pemalas, jauhi negative thinking ^^)

hah baru kene puji dah dapat habuan waima hanya 1 cup mineral bernama Vitation siap straw sekali. bas ni siap ade waitress lahhaii...bebunge bunge hati aku dapat layanan macam dalam kapal terbang pulak. dalam hati berkata, makanan takde ke kak.hehe lapo lah. dah pukul 2.44pm sekarang still tak makan lunch lagi. perut macam meraung raung mintak dibelai. dah biase duduk umah nak makan makan g dapur. ini bas takde dapur lah. tahan je lah.dari Melaka sentral ni nak sampai KL Central berapa jam agaknya. 1st time guna khidmat bas NICE ni so taktahu berapa lame nak sampai KL dan dapat makan makan kat central.saba ye perut saba.

bas condusive sebab seat besar sedap diduduk empuk je kusyen die. selonok selonok. exclusive sebab ade waitress n mineral. interactive sebab ade wayang yang tengah tayang movie "Dragon Tiger Gate" itu. tapi aku duduk seat 6A agak jauh dari screen so penglihatan ku kabur kerana berlagak tak pakai spec tanak ade cop rabun.gagaga
lagi satu yang exclusive nye kat setiap 2 seat ade soket plug boleh lah nak charge nfon ke laptop ke iron pon boleh.tapi charger sony ericson ku tak muat plak nak test2.dan tak berani nak test guna charger laptop. battery laptop ade 65% lagi cukup kot nak mengarang story utk ainingisum.blogspot ni...aminn.

tangan dah mule rase sengal nak menaip sebab sejuk kene aircond nasib baik bawak pashmina/shawl tebal yang emak belikan kat mekkah 3bulan lepas. pakai dalam bas ni harap harap membawa barakah untuk interview di Serdang esok dan lusa di PWTC.amin..harapnye sangkut lah satu job utk ku agar dapat teruskan ibadah hidup dengan tenang.amin..
esok akan first time drop kat KTM Serdang sorang2.berani tapi agak cuak lah.tawakkal je lah esok mencari tempat interview tu.semoga dipermudahkan Allah. amin..

SAYA BERANI SAYA PINTAR SAYA BIJAK SAYA KUAT SAYA BOLEH
(sedapkan hati sikit)

sebenarnya masa beli tiket bas tadi, aku tak tanye pun kat abang tu bas ni drop kat mana. sebab dah yakin memang KLCentral (bukan berlagak atau perasan ^^V) sebab kat papan kaunter tu tulis MelakaSentral ke KLCentral so aku percaya lah KLCentral yang salu aku drop bile via komuter.bile dah lepak surau tunggu bas sampai, tengok2lah tiket cun warne purple tu...alih2 name tempat drop is "Terminal KTM Old Railway Station"! thats mean.....ia adalah stesen ktm lame nuuu.adehhh kene plak amik tren g KLCentral baru.cett. (tak elok mengeluh, kejayaan lari.ops!)

takpelah..berdikari..(sedapkan hati lagi)

..otak hanya ade perkataan lapar saje ni. berfikir fikir nak makan ape kt central nanti.banyak na choice even kennyrogers takde.kfc banyak seat tapi kene naik atas.mcd kat bawah tapi maybe fullpeople.mane2 aje ler..
padan muka aku nak sangat bawak beg berat berat belagak macam kuat sangat. dahla lupa minum monavie pagi tadi.tawakkal je lah.aminn.moga diberi kekuatan.

alamak battery dah tinggal 37% kejapnyer. mari tido mari tido.......z z z zzzzzzzzzzzz

3 comments:

lyn_linna said...

gud luck aini..hehe

sweet strawbery said...

goodluck ye kak ..=)

[نور عيني] said...

hehe tnQ tnQ... :)
alhamdulillah intrview fasa 1 dah lulus. khamis ni 2nd phase pulak dgn managing director. sangat3 1ooo kali ganda cuak neh. doakan lagi yer. hehe

Related Posts with Thumbnails