Monday, 28 March 2011

Personality Profiling Report

At a Glance

• Less concerned with quality, may not notice errors.

• Objective, but may appear detached.

• Does not get involve in other's personal problems.

• Faithful, trustworthy and devoted in long-term relationships.

• Does not seek positions of power or authority.

• Concerned with prestige, recognition, rank and reputation.

• Sees people as nice and friendly, not comfortable to wheel and deal.

• Practical, prefers to build on ideas rather than generate them.

• Needs clear and thorough instructions, slow to act when uncertain.

While at Work

Ms AINI is prepared to put in hard work moderately but she may at times prefer to work at her own pace.

Ms AINI is relatively dependable to deliver results on time. She may sometimes be late in meeting deadlines.

Ms AINI generally will persist with work until it is completed but may at times not complete her tasks.

Ms AINI is less concerned with the quality of work. She may be inclined to meet other requirements of her job but is willing to compromise on quality and details. She tends to be careless and cannot spot errors easily. As such, she is not suitable for work requiring high level of accuracy.

Ms AINI is an objective person who is impartial and rational. She speaks factually and often does not involve her own feelings and emotions. She may sometimes be perceived as distant or detached.

Ms AINI is selective in lending support to others. She often remains detached and unsympathetic. Ms AINI may not regard the welfare of another person as the most important aspect of their relationship. She is not likely to want to be involved in the problems of others unless necessary.

Ms AINI is friendly and outgoing when she is with friends although she may at times prefer to be quiet.

Ms AINI is the sort of person who forms long term bonds and attachments. She is faithful, trustworthy, and devoted in such relationships. She tends to be trusting, dedicated and protective towards those she loves. Patriotism and sense of duty is a significant aspect of her character.

Positions of power, influence and authority are not Ms AINI's concern. She does not mind letting others assert authority over her. She is accommodating, laid back and easy-going.

Ms AINI is concerned with position and status. She cares about how people view her. Prestige, quality, rank and reputation are important to her. She is likely to be brand-conscious and would attach significance to status symbols. She takes pride in her appearance.

Ms AINI sees people as friendly, reliable and honest. She is trusting and believes what people say. She tends to be unsuspecting of people.s behaviour and motives. She is uncomfortable when she has to wheel and deal.

Ms AINI's leadership qualities are moderate and she is sometimes able to get the support of people.

Intellectual matters do not interest Ms AINI. She is more concerned with practical issues than abstract theories. Ms AINI prefers to talk about useful and workable solutions than discuss hypotheses and concepts. She is more likely to build on ideas rather than generate them.

Ms AINI puts in effort to plan ahead some of the times. She may at times not be as detailed in her planning.

Ms AINI is generally able to express herself although not to a high degree of eloquence.

WORK


RELATIONS

A

Hard Work

15


D

Affection

8

B

Time

15


E

Empathy

10

C

Finish Job

12


F

Sociability

14

P

Good Work

9


G

Loyalty

20


CONTROL


THOUGHT

H

Dominance

10


L

Abstraction

10

I

Status

16


M

Planning-Organizing

15

J

Politics

10


N

Exposition

14

K

Leadership

13


O

Tolerance Ambiguity

9


Visualization

Saturday, 26 March 2011

10 perkara tentang wanita...


SENSITIF
Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan dapatkan perhatian. Apabila seorang wanita menyatakan sedang bersedih tetapi tidak mengalirkan air mata, itu bermakna dia sedang bersedih didalam hati. maka pujuk lah wanita itu dengan kelembutan.. bukan kekerasan, jangan berkasar dengan WANITA kerana WANITA sangat sensitif dan ingin setiasa di belai..

CEREWET
Bukan bermaksud "fussy" tidak tentu hala kadang kala ingin lelaki mengikat kata-katanya sekali-sekala. ikutkan saja kemahuan mereka selagi mampu, tetapi ingat jangan mengeluh tidak tentu pasal.. ini boleh memburukan lagi keadaan..

HALUS
Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut, mudah tercarik dan terkoyak..walaupun seseorang wanita memaafkan salah silap seseorang insan yang disayangi, lazimnya wanita itu akan ingat kesalahan itu sampai bila-bila untuk dijadikan pengajaran..bukannya DENDAM..

IKHLAS
Ikhlas seorang wanita tidak perlu diragui. Semua wanita mahukan seorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati dan lelaki juga perlu ikhlas mencintai WANITA..


PERASAAN
Wanita suka jika sesekali orang yang disayangi membuat kejutan dengan memberi hadiah, bunga, atau sekadar kad ucapan romantis. Mereka akan rasa terharu dan merasakan dirinya dicintai sepenuh hati. Dengan ini dia tidak akan ragu-ragu terhadapmu..

PRIHATIN
Sentiasa memerhati keadaan sekeliling dalam diam .. Wanita juga mudah jatuh hati yang prihatin dengan selalu ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya..selalu lah bertanya khbar WANITA yang anda cintai.. tidak rugi bukan?

MANJA
Walaupun dia seorang wanita yang pandai berdikari, naluri mereka masih lagi tetap seorang WANITA.. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama lelaki, namun juga dengan orang lain yang bergelar sahabat atau keluarga..

EGO
Wanita yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi egonya walaupun apabila bergaduh kedua-dua pasangan bersalah.. itu kerana wanita terlalu sayangkan pasangan..dan sanggup berkorban apa sahaja demi menjaga hubungan mereka menjadi baik seperi sedia kala. Maka apabila wanita sudah ketepikan ego mereka.. lelaki janganlah pula menunjukan ego mereka pula.. kerana nanti lelaki yang akan rugi!

CINTA
Apabila lelaki yang dicintainya menghubungi melalui telefon, si gadis akan acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat untuk melayan pasangan mereka.. Jangan salah erti.. sebenarnya selepas telefon diletakkan telefon wanita tersebut akan menjerit kegembiraan.. sehingga mereka akan menceritakan kepada rakan-rakan atau orang yang mereka rapat..itulah wanita....

SEKS
Bukanlah segala-galanya bagi wanita kerana wanita diciptakan dengan sembilan nafsu dan satu akal.. Mereka mempunyai banyk nafsu dan tidak tertumpu kepada 1 sahaja.. lelaki pula dijadikan dengan sembilan akal dan 1 nafsu.. fungsi lelaki adalah membimbing wanita dan bukan menghanyutkannya..

Thursday, 10 March 2011

NICE coach



2.34 petang : bas gerak Subhanallazhi sakh-khorolana wamakunna lahu muqrininn wainna ila robbina lamungqolibun...amin..

baru beberapa hari x hapdet belog, rase macam dah bertahun tak jenguk. sangat banyak cerita kisah lagu yang boleh di-story-mory. tapi kali ni nak story yang aku/saye sedang berada dalam coach bus. same saiz macam bas lain tapi bas bernama NICE ni lebih condusive exclusive interactive berbanding bas bas lain.
saye tak amik bas KL lain sebab semua nye menuju ke puduraya. jauhlah nak amek train. jauh kene jalan kaki. (saye bukan pemalas, jauhi negative thinking ^^)

hah baru kene puji dah dapat habuan waima hanya 1 cup mineral bernama Vitation siap straw sekali. bas ni siap ade waitress lahhaii...bebunge bunge hati aku dapat layanan macam dalam kapal terbang pulak. dalam hati berkata, makanan takde ke kak.hehe lapo lah. dah pukul 2.44pm sekarang still tak makan lunch lagi. perut macam meraung raung mintak dibelai. dah biase duduk umah nak makan makan g dapur. ini bas takde dapur lah. tahan je lah.dari Melaka sentral ni nak sampai KL Central berapa jam agaknya. 1st time guna khidmat bas NICE ni so taktahu berapa lame nak sampai KL dan dapat makan makan kat central.saba ye perut saba.

bas condusive sebab seat besar sedap diduduk empuk je kusyen die. selonok selonok. exclusive sebab ade waitress n mineral. interactive sebab ade wayang yang tengah tayang movie "Dragon Tiger Gate" itu. tapi aku duduk seat 6A agak jauh dari screen so penglihatan ku kabur kerana berlagak tak pakai spec tanak ade cop rabun.gagaga
lagi satu yang exclusive nye kat setiap 2 seat ade soket plug boleh lah nak charge nfon ke laptop ke iron pon boleh.tapi charger sony ericson ku tak muat plak nak test2.dan tak berani nak test guna charger laptop. battery laptop ade 65% lagi cukup kot nak mengarang story utk ainingisum.blogspot ni...aminn.

tangan dah mule rase sengal nak menaip sebab sejuk kene aircond nasib baik bawak pashmina/shawl tebal yang emak belikan kat mekkah 3bulan lepas. pakai dalam bas ni harap harap membawa barakah untuk interview di Serdang esok dan lusa di PWTC.amin..harapnye sangkut lah satu job utk ku agar dapat teruskan ibadah hidup dengan tenang.amin..
esok akan first time drop kat KTM Serdang sorang2.berani tapi agak cuak lah.tawakkal je lah esok mencari tempat interview tu.semoga dipermudahkan Allah. amin..

SAYA BERANI SAYA PINTAR SAYA BIJAK SAYA KUAT SAYA BOLEH
(sedapkan hati sikit)

sebenarnya masa beli tiket bas tadi, aku tak tanye pun kat abang tu bas ni drop kat mana. sebab dah yakin memang KLCentral (bukan berlagak atau perasan ^^V) sebab kat papan kaunter tu tulis MelakaSentral ke KLCentral so aku percaya lah KLCentral yang salu aku drop bile via komuter.bile dah lepak surau tunggu bas sampai, tengok2lah tiket cun warne purple tu...alih2 name tempat drop is "Terminal KTM Old Railway Station"! thats mean.....ia adalah stesen ktm lame nuuu.adehhh kene plak amik tren g KLCentral baru.cett. (tak elok mengeluh, kejayaan lari.ops!)

takpelah..berdikari..(sedapkan hati lagi)

..otak hanya ade perkataan lapar saje ni. berfikir fikir nak makan ape kt central nanti.banyak na choice even kennyrogers takde.kfc banyak seat tapi kene naik atas.mcd kat bawah tapi maybe fullpeople.mane2 aje ler..
padan muka aku nak sangat bawak beg berat berat belagak macam kuat sangat. dahla lupa minum monavie pagi tadi.tawakkal je lah.aminn.moga diberi kekuatan.

alamak battery dah tinggal 37% kejapnyer. mari tido mari tido.......z z z zzzzzzzzzzzz

Related Posts with Thumbnails