Saturday, 9 April 2011

koc wanita

tengok kosmo semalam, pasal koc wanita untuk KTM sekarang. agak menarik artikel tu sebab rase esaited nak komen komen komen sebab dah beberapa minggu dan sudah agak berbulan menggunakan khidmat koc wanita tu rase terpanggil untuk komen secara sendirian berhad ni.

artikel kosmo

same je macam gerabak biase cume tiada penumpang lelaki kecuali bayi lelaki atau kanak2 lelaki sahaje
teringat mase bawak nawwar (my nephew) jalan2 kat midvalley naik komuter, nawwar tanye, "alang nape takde lelaki ni, nawar je lelaki" dan aku dgn bangga tunjuk dgn jari gambar simbol besar yg betul2 terlekat kt tingkap belakang die. 'Ladies coach'. tapi ade jugak 2,3 org penumpang lelaki dan memalukan jek. kalau tak reti bace takpelah dimaafkan.

**pengalaman membawa anak lelaki jalan2, kalau die suke mintak2 nak itu nak ini, diamkan aje n bla aje nanti die dian dan ikut saje. senang cerita. kesian anakbuah aku sorang tu. kalau nenek die tahu mesti alang kene bahan sebab tak endahkan cucu KESAYANGAN. ha ha

beginilah kemajuan sistem KTM sekarang, wanita dah pandai beratur tunggu tren. tapi masih ade segelintir yang takde rase hormat langsung, berdiri betul2 di tengah2 laluan disembark.

dan disebabkan ada nya koc wanita ni, wanita melayu moden sudah pandai bertolak tolak berhimpit himpit sambil terjerit jerit ada jugak yang menangis takut kene tinggal kawannye. orang lain berebut nak masuk tren, sempat2 buat drama kat landasan. nasibbaik budak bawah umor.

disebabkan koc wanita, sang isteri dan bayi nya terpisah dari sang suami sebab suami ke koc umum, bila dah tak muat isteri terpaksa ke koc wanita. kalau ada koc untuk pasangan suami isteri mesti lagi best kan. selesa pun ye gak untuk anak2 yg bayi2 mentah lagi tu.

time saya gune koc wanita takde pun dapat badge ini. =.="

3 comments:

a51r said...

nk badge kene naik selalu... huhu

atycool.blogspot.com said...

brilliant idea for safety .. i loike

[نور عيني] said...

dh naik byk kali da...tak same ke ngn naik selalu? same la kan... hehe

zati, jom jalan2 safety-ly...hakhak

Related Posts with Thumbnails